lördag 4 december 2010

Om KAT-kit


Aktuellt om KAT-kit, utbildning, inköp av material, klicka här.


Fick en fråga om vem som använder KAT-kittet. Citerar några rader från den information som finns på deras hemsidor:

"Med KAT-verktygens hjälp arbetar man med följande känslor: glädje, sorg, rädsla, kärlek, skam, ilska och rofylldhet. I bearbetningen av dessa känslor kommer nya strategier för att hantera dessa känslor att utvecklas, och dessa strategier kan i sin tur generaliseras och vid behov även inkludera andra känslor.

Målgruppen för de nya KAT-verktygen är yrkesutövare, som lärare, pedagoger, föräldrar som har tid och möjlighet att tillsammans med barnet och med stöd av dessa lättillgängliga och inspirerande redskap utforska olika känslor.


Materialet har testats och värderats inom ett forskningsprojekt där det affektiva träningsprogrammets effektivitet har mätts. Av resultatet att döma är programmet mycket effektivt när det gäller att utveckla barnets känslomässiga medvetenhet och sociala förmåga."

Läs mer genom att klicka här.

Materialet kostar en del och personligen tycker jag inte att föräldrar ska behöva köpa det, men i  förskolor, skolor och andra verksamheter där man samtalar med barn/unga kan man ju använda materialet till många år efter år.
Jag jobbar själv inte med vuxna men ser möjligheter med materialet även för vissa i den målgruppen.

Marianne

2 kommentarer:

  1. Resursteam som använder KAT-kit

    http://www.affekt-abc.se

    SvaraRadera
  2. Fungerar det??

    SvaraRadera

Tack för att du skriver en kommentar!