fredag 12 oktober 2012

Förvärvad hjärnskada

Häromdagen fick jag ett mail från Cristina Eklund och jag har gjort det enkelt för mig och publicerar så gott som hela mailet, Cristina får berätta själv:
Jag heter Cristina Eklund och arbetar som specialpedagog vid Folke Bernadotte regionhabilitering i Uppsala. Jag arbetar i ett team för barn och ungdomar med förvärvad hjärnskada t ex hjärntumör, stroke eller traumatiska olyckor.
Jag har skrivit tre pedagogiska böcker för denna elevgrupp och denna vecka kom min fjärde bok. Jag tycker många gånger att detta är en bortglömd elevgrupp som har mycket speciella behov.
Mina böcker:
"Metodhandboken- pedagogiskt stöd för elever med förvärvad hjärnskada"- ges ut av Barncancerfonden och Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft.
"Att se sina framsteg- efter förvärvad hjärnskada" -ges ut av Hjärnskade förbundet Hjärnkraft.
"Att samtala med klasskamrater och syskon- efter förvärvad hjärnskada" -ges ut av Hjärnskade förbundet Hjärnkraft.
Min nya bok:
"Inez slänger döden i Fyrisån" En påhittad historia med många sanningar. En bok som handlar om en flicka som får hjärntumör, hennes rädsla för döden och vänskap till Mårten. Längst bak i boken finns diskussionsfrågor. Boken ges ut av förlaget Kikkuli
Tack för ditt mail Cristina!
Här är lite mer information om de två senaste titlarna.

Att samtala Information från Hjärnkraft: 
Att samtala - med klasskamrater och syskon till barn med förvärvad hjärnskada” av Cristina Eklund är ett informationsmaterial om de vanligaste kognitiva svårigheter som ett barn eller ungdom kan få i efterloppet till en förvärvad hjärnskada. Materialet består av ett antal svårigheter presenterade med bilder tillsammans med en rubrik, allt samlat på en CD-skiva. Till materialet finns en lärarhandledning med kort information om olika svårigheter som är vanliga efter förvärvad hjärnskada, förslag på diskussionsfrågor och hur man som klasskamrat eller syskon kan hjälpa till.
Beställes hos Hjärnkraft, länk ovan.

Inez slänger döden i Fyrisån
Från bokens presentation hos bokförlaget Kikkuli:
"Inez, en 14 årig tjej, får helt oväntat beskedet att hon har en hjärntumör. Inez känner plötsligt dödens närvaro som en stor sten inombords. På sjukhuset delar hon rum med Mårten som också har en hjärntumör."
Mer information och beställning hos Kikkuli, länk ovan.

I ett tidigare inlägg har jag skrivit om de två andra böckerna, det inlägget hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar!