tisdag 17 december 2013

Lästips


Fick just årets sista nyhetsbrev från Infoteket i Uppsala. Du som vill få information om deras utbud, bl a litteraturtips och föreläsningar - se till att prenumerera på nyhetsbrevet. Här är länk till det senaste som bl a innehåller tips om boken Så kan barn stärka sin organisationsförmåga. Läs om boken i nyhetsbrevet. Boken går att beställa från Adlibris och förmodligen även från andra bokhandlare.
 
Vill också slå ett slag för pedagogiskt perspektiv. Där kan du bl a läsa om/beställa boken:
 
En "5:a" kan få mig att tappa kontrollen
 
Pedagogiskt perspektiv lägger ut artiklar och där finns mycket bra att läsa. Den senaste artikeln, nr 22, är skriven av Ulrika Aspeflo och har rubriken Stödmaterial för inkludering i grundskolan. Läs den!
Läs också artikel 21 av Beatrice Mårtensson som berättar om hur hon upplevt sin skoltid. Jag vill så gärna tro att skolan kan vara bra för alla elever men för att bli bättre tror jag att vi behöver lyssna på eleverna och lära av deras berättelser.
Detta är bara de två senaste artiklarna, det finns ju 20 till att ta del av.
 
Dagens sista tips blir en länk till SPSM. Tack för tipset Gunilla!
Boken När tålamodsburken rinner över går att ladda ner där. Klicka här för att komma till sidan. Den boken är en bra "manual" till hur man skriver sociala berättelser och jag tipsar alltid om den när jag har utbildningar i ämnet.
 
När tålamodsburken rinner över - om att ritprata
 
Ha det bra alla!
 
/Marianne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar!