torsdag 17 november 2011

Artiklar från Pedagogiskt Perspektiv

"pedagogiskt perspektiv" presenterar sig så här på sin hemsida:
Vi är ett kunskapsföretag som vill öka förståelsen för barn, ungdomar och vuxna personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Vi vill ge praktisk pedagogisk kunskap som leder till att vardagen blir så begriplig, hanterbar och meningsfull som möjligt för personer med funktionsnedsättningar inom det neuropsykiatriska området och vi vill ge insikter och strategier som förebygger stress och problemskapande beteenden.

----------------
Gå in på deras sida och prenumerera på deras nyhetsbrev så får du information om aktuella föreläsningar, kurser och när det publiceras en ny s k artikel. Artiklarna tar upp olika ämnen, t ex handlar två av dem, artikel 13 och 16, om den energi vi har till förfogande och hur svårt det kan vara att få energin att räcka till när man har neuropsykiatriska svårigheter. Artikel 5 tar upp frågan om hur vår pedagogiska grundsyn leder till olika sätt att bemöta barn med autism och är skriven av logoped Ulrika Aspeflo. Du hittar också artiklar om hur det är att leva med en pappa som har Aspergers syndrom och vad Theory of Mind är för något samt en hel del fler intressanta ämnen.
Rekommenderas!

Mvh Marianne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar!