torsdag 10 november 2011

Särnät och mer om appar

Särskolans nätverk i Sverige, Särnät, har mycket information och tips, bl a om läromedel, hjälpmedel och appar, detta nya påfund som säkerligen har framtiden för sig.
På FaceBook finns en grupp Appar för Särskolan. Per Skytt har gjort en sammanställning av de appar som tipsas om på Fb, klicka här så kommer du direkt till den. Men observera att Särnät innehåller mycket annat än tips om appar. Titta in där!

För att orda lite mer om appar - det är helt otroligt hur snabbt utvecklingen går på detta område. Jag har inte någon egen surfplatta än (det är nog en tidsfråga eftersom jag är lite teknikglad...) men jag är övertygad om att det finns många program som är till hjälp för många barn med funktionsnedsättningar av olika slag. Den direkta responsen man får av datorns/plattans program är ofta en bra förstärkare/motivator och det finns program för kommunikationsträning på tidig nivå - orsak o verkan, från konkret kategorisering och ordförrådsbyggande till allt mer abstrakta övningar.
Hur roligt det än är med teknik så ersätter det förstås inte riktiga upplevelser eller social gemenskap med andra människor, men använt med måtta så tycker jag att plattor och datorer är väldigt bra verktyg.

Ha det fint!  /Marianne

1 kommentar:

  1. Bloggen verkar bra! Tack för den!

    Olle Andrén

    SvaraRadera

Tack för att du skriver en kommentar!