måndag 19 mars 2012

Bok om familjevardagen med autism och aspergers syndrom

Familjevardag med autism och asperger : om att komma vidare efter diagnosenBeskrivning från Adlibris:
Familjevardag med autism och asperger ger svar på många av de frågor som dyker upp under den första tiden med en ny diagnos. Boken riktar sig till föräldrar och andra anhöriga vars barn nyligen fått diagnosen Aspergers syndrom eller någon liknande diagnos inom autismspektrum, AST.
Hur kan man prata om diagnosen med barnet och omgivningen? Hur påverkas familjelivet? Vilka rättigheter finns i skolan och samhället, och vad kan man ställa för krav?

Leva med Asperger : en praktisk guide för tonåringar och vuxna  Beskrivning från Adlibris:
Många ungdomar och vuxna som har aspergers syndrom har det kämpigt i vissa situationer. Det kan handla om att gå till tandläkaren, göra bra ifrån sig under en arbetsintervju eller att helt enkelt klara av att åka buss. Ett praktiskt tips om hur man kan handla i en viss situation kan få en oerhörd betydelse. Man kan få nya vänner och lyckas bättre i skolan eller på jobbet. Genom att ta ett steg i taget kan man nå ett bättre och mindre komplicerat liv.
För personer som har asperger kan denna bok snabbt bli en ovärderlig resurs. Här finns handfasta råd och tips som gör att de kan navigera sig igenom vardagen.

2 kommentarer:

  1. Fin och bra blogg!! Kommer absolut att följa. Pluggar specialpedagogik nu.
    /Cecilia

    SvaraRadera
  2. Tack! Välkommen som följare! Och tipsa gärna om intressanta saker att samla här. /M

    SvaraRadera

Tack för att du skriver en kommentar!