fredag 10 oktober 2014

Bildstöd i vården

Lite länkar med bildmaterial, både svenska och engelska sidor.

DARTs hemsida kan du läsa om projektet "Kom HIT – Kommunikationsstödjande hjälpmedel och IT i barnsjukvård och specialisttandvård – utveckling och utvärdering av en nationell resurs". Klicka här för mer information om projektet.

den här sidan finns det länkar till färdigt bildmaterial som kan ändras så att det passar den egna verksamheten. Där finns också information om var man hittar bilder. Skrolla ner en bit på sidan så finns det länkar till sidor med bilder för olika verksamheter; dagsjukvård, hjälpmedelsutprovning, tandvård, lekterapi, habilitering, barnlogopedi, barnneuropsykiatri och blandat. Under varje rubrik finns fler länkar så klicka och hitta. Där finns t ex bilder som passar vid en läs- och skrivutredning och det kan man ju ha stor hjälp av inom skolan.

Här hittar du länkar till material som landstinget i Uppsala län har gett ut, bl a finns där "På lek och allvar" som handlar om bemötande och bildstöd vid sjukvård; förberedelse, medicinska procedurer, bearbetning och injektionsrädsla.
 Patient Provider CommunicationPatient Provider Communication, en engelsk sida som kan ge idéer om hur bildstöd kan utformas och användas inom sjukvården och av skolsköterskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en kommentar!