ALLT LÄRANDE SKER I HJÄRNAN, och nyckeln till barns utveckling finns i hur hjärnan formas. Men hur går vi från kunskap om nervceller till undervisning i klassrummet? Vad beror svårigheter som dyslexi, dyskalkyli och bristande koncentrationsförmåga på? Varför har hjärnans mognad betydelse för tonåringars beteende? Hjärnan växer inte i ett vakuum utan måste förstås i sitt sammanhang.
Minnesforskaren Torkel Klingberg tar oss med på en vindlande färd genom hjärnans innersta delar och svarar bland annat på frågan varför människan blir smartare och smartare för varje generation.
Genom exempel från egen och andras forskning, och öden hämtade ur verkliga livet, visar Torkel Klingberg hur hjärnan påverkas av allt ifrån gener till stress, fysisk aktivitet och nära relationer.
Adlibris skriver:
Informationsteknologins framsteg har gjort vardagen till ett myller av intryck och valmöjligheter. Den moderna västerländska människan ser till exempel lika många ansikten under en dag som cromagnonmänniskan gjorde under ett helt år. Hur har vi kunnat anpassa oss till denna enormt snabba förändring? Varför klarar vissa av det ökade informationstrycket bättre än andra?